De geschiedenis van (K)FC Hever

De geschiedenis van (K)FC Hever

 

Gust Bauweleers, stichter, kapitein en veldheer

De Kajotters begonnen in de jaren '30 te voetballen. In '37 sloten ze zich aan bij de Vlaamse Voetbalbond. In de 'overgangsklasse Brabant' haalde Hever in '38 een tweede plaats, in '40 werd er gestart in de 'echte' Vlaamse Voetbalbond. De prijs van een lidkaart bedroeg toen 2,5 frank. Het was trouwens in die jaren dat Hever het meeste toeschouwers voorbij de kassa zag passeren. In een derby tegen Rijmenam kwamen 1100 mensen kijken. Ze betaalden elk één frank voor hun ticket.

Het pionierselftal rond 1938

Na de oorlog sloot Hever zich onder stamnummer 3748 aan bij de KBVB. In '45 werd meteen kampioen gespeeld in derde gewestelijke, maar het verblijf in tweede bleef beperkt tot één jaar. Na het seizoen '51-'52 mocht Hever opnieuw een promotie naar tweede provinciale vieren. De ploeg beleefde hoogdagen met onder meer de broers Van de Weyer en Vandenbergh.

Hever speelde nooit hoger dan tweede provinciale, zakte zelfs geregeld terug naar vierde, maar verbleef daar ook nooit lang. De ploeg speelde eerst in de Statiestraat. In 1958 kon de club daar niet langer blijven en verhuisde naar de Molenheide in Hofstade, het vroegere terrein van Schiplaken. In 1963 werd de Melkweg in Muizen Hevers thuishaven. Daar lag tot voor kort nog steeds het oefenveld. Vanaf 1980 begon de club met de aanleg van een terrein aan de Slagveldweg.

Bron: Het Nieuwsblad dd 28/09/1999

 

Met dank aan Jo Lobbestael, oud-speler, voor het aanleveren van het archief en levenswerk van zijn grootvader Frans Servranckx, oud-speler, -trainer en -voorzitter gedurende 38 jaar.

Frans Servranckx

 


Onze sponsors